top of page
20230804_143837_edited_edited.jpg

De Geboorte van homeboy's Second Life

De oorsprong van homeboy's unieke verhaal begint met een bescheiden TV-meubel en de vonk van creativiteit. Dit markeert de geboorte van Homeboy's 'Second Life'-filosofie, waarbij verlaten meubelstukken en houtwerk worden omgetoverd tot opvallende woonaccessoires. In die begindagen was homeboy nog in de dop, een passievolle hobbyist naast zijn IT-werk. Hoewel foto's uit die tijd schaars zijn, onthult deze fase de prille passie die Homeboy's weg naar het ambacht vormgaf.

TV-Meubel gevonden

Het TV-meubel dat als startpunt diende, was een vondst met een mysterieus tintje. De verkoper wist niet precies welk hout het was, maar één ding was zeker: het was zwaar, een eigenschap die perfect past in dit creatieve avontuur. Nadat het hout zijn oorspronkelijke staat had teruggekregen, kreeg een lokale houtexpert de kans om ernaar te kijken. Zij ontdekten een onbekend houttype, maar hun enthousiasme voor dit prachtige en duurzame materiaal was onmiskenbaar.

Aan Het Werk

Elke stap in dit traject ademde creativiteit. Het transformeren van een oud TV-meubel vergde tijd en toewijding. De demontage, het selecteren van bruikbaar hout en het bedenken van het ontwerp vormden de hoekstenen van dit ambachtelijke proces. Wat hieruit ontstond, waren unieke woonaccessoires doordrenkt van liefde en vakmanschap.

Het Resultaat

Na uren van zagen, lijmen, frezen en schuren werden de vruchten van arbeid zichtbaar: prachtige snijplanken, elegante charcuterie- en kaasplanken. Met de zorgvuldige afwerking met voedselveilige druivenpit olie kwamen de levendige vormen en structuren van het hout tot leven, elk uniek en met een verhaal.

Wil je deze meesterwerken zelf ervaren? Bekijk dan de collectie in onze shop en ontdek de unieke schoonheid die ontstaat wanneer passie en hout samenkomen.​

Check hier in de Shop

het resultaat

Project Gallery

bottom of page